Ασημακοπούλου Σοφία

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Τ.Ε.

Γεννήθηκα στην Πάτρα το 1981 και μεγάλωσα στην περιοχή των Υψηλών Αλωνίων. Ως μέλος πολύτεκνης οικογένειας, η οποία είχε ενεργή πολιτική δράση ,έμαθα πως είναι χρέος και ευθύνη μου η αξιοποίηση των πόρων του τόπου μου αλλά και η δικτύωση μου ως ενεργό μέλος της Πόλης που ζω και νοιάζομαι. Το πολιτικό βάπτισμα μου δόθηκε το 2010,ως υποψήφια περιφερειακή, όπου συμπορεύτηκα με τον  Γρηγόρη Αλεξόπουλο και ξεκίνησε η βαθιά σχέση φιλίας αλλά και συνεργασίας που έχουμε έως σήμερα.

Ο Γρηγόρης Αλεξόπουλος έχουμε την τύχη να δραστηριοποιείται στη Δημοτική αλλά και στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση της Αχαΐας εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Με την πολιτική του δράση , έχει κριθεί και έχει αποδείξει πως κατέχει τις ηγετικές ικανότητες ενός Δημάρχου ο οποίος θα μπορεί να εκμεταλλευθεί τους πόρους προς όφελος της Πάτρας, όπως επίσης και την αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών κονδυλίων για την αυτονόητη αναβάθμιση του Δήμου μας. Θεωρώ προσωπικά πως είναι ο καταλληλότερος άνθρωπος την παρούσα χρονική στιγμή που θα μπορούσε να αναλάβει το τιμόνι του πλοίου, για να αποφύγουμε την «ξέρα». Επομένως δεν θα αναφερθώ στις αδιαμφισβήτητα πολιτικές και ηγετικές του ικανότητες, ούτε στις καινοτόμες ιδέες και προτάσεις του, αλλά στην προσωπικότητα και τον άνθρωπο Γρηγόρη. Του έχω τυφλή εμπιστοσύνη, διότι καθώς και της επαγγελματικής του ιδιότητας ως Πολιτικός Μηχανικός, ένας τεχνοκράτης γνωρίζει  απόλυτα τους τομείς που επιφέρουν επιτακτικής επέμβασης για μια ριζική αλλαγή για την όμορφη αλλά δυστυχώς αναξιοποίητη Πάτρα μας. Τέλος, θα ήταν μεγάλη παράλειψη να μην αναφερθώ στο ήθος, την τιμιότητα και την εμπειρία που σκιαγραφούν το πρόσωπο του μελλοντικού μας Δημάρχου, του Γρηγόρη Αλεξόπουλου! Είναι τιμή μου λοιπόν η πρόταση που μου έγινε να συμμετάσχω ενεργά στον συνδυασμό και να συνδράμω από την πλευρά μου για μια Πρωτεύουσα ξανά! Δεσμεύομαι να σταθώ στο πλάι της παράταξης αλλά και όλων των συμπολιτών μου για το όραμα είναι κοινό: Μια καλύτερη Πάτρα, η οποία πρέπει να δοθεί κυριολεκτικά στους πολίτες της. Ας ξεκινήσουμε όλοι μαζί μιαν πορεία με κοινό προορισμό δίνοντας τέλος στις αναβολές και την αδράνεια: Για εμένα η ενασχόληση με τα κοινά είναι αναμφισβήτητα θέμα συνείδησης και υποστήριξης του τόπου μου. Της Πάτρας που θυμάμαι και που ονειρεύομαι…

Είμαι πτυχιούχος Μηχανικός Έργων Υποδομής ενώ παράλληλα από το 2011 έως σήμερα εργάστηκα στην Διεύθυνση Πωλήσεων της ΔΕΗ και στην Cosmote ως Senior Sales Management.
Σε επίπεδο ξένων γλωσσών γνωρίζω άριστα Αγγλικά και Ισπανικά.
Από το 2002 είμαι μέλος του δικτύου εθελοντών του Ινστιτούτο Οδικής Ασφαλείας «Πάνος Μυλωνάς».
Είμαι παντρεμένη με τον Νίκο Κωστόπουλο και έχουμε 2 γιούς, τον Χρήστο και τον Δημήτρη.

Please follow and like us: